Birthe's Madside

 

Nakkefilet i gryde, Sprængt
6-8 personer
  • Saltlage:

  • 2 liter vand

  • 175 g kogesalt

  • 25 g sukker

  • Steg:

  • 1-2 kg sprængt nakkefilet

  • vand

Lagen laves 2 dage før og stilles koldt. Det er for at der kan dannes nitrit, der giver den røde farve, ønsker du ikke det, undlader du de 25 gr sukker, der erstattes med salt.

Kom nakkefileten i en gryde med kogende vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog igen og skum. Kog ved lav varme under låg i ca. 1¾ time til kødet er gennemkogt. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75 grader. Dæk nakkefileten med stanniol og lad kødet hvile i ca. 20 minutter.

Tilberedningstid: Ca. 2¼ time.

Serveres med hvide kartofler, kogte grønsager og aspargessauce.

Kilde: Steen Jørgensen

 

 

Birthe's Madside