Birthe's Madside

 

Nakkefilet med gemyse
4 personer
  • 6½ kg nakkefilet
  • 100 g bacon (1 cm tyk skive)
  • 30 g smør/marg./olie
  • 2 gulerødder
  • 2 løg (store)
  • 2 dl vand
  • 2 dl rødvin (kan udelades)
  • 2 dl fløde/creme fraise)
  • Kryderier:
  • 2 kviste timian
  • 1 bundt persille
  • 1 laurbærblad
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • 8 gulerøder (mellemstore)
  • 250 g grønærter
  • 250 g champignon, bønner el. andet
  1. Kødet spækkes med bacon, der er skåret i strimler, og nogle kviste persille. Stegen brunes godt. Gulerødder og løg snittes fint, tilsættes og svitses med et øjeblik.
  2. Der krydres med salt og peber. Vand og evt. rødvin, resten af persillen, laurbærblad og timian tilsættes. Stegen simrer i urteblandingen i 1½-1¾ time.
  3. Når kødet er færdigstegt, sies stegeskyen og urterne pureres gennem en sigte ned i skyen, (det giver en dejlig kraftig sauce). Der smages til med salt og peber, og en anelse sukker samt fløde/creme fraiche. Saucen jævnes evt. Stegen skæres i skiver og serveres sammen med grønsagerne og champignonerne.

 

 

Birthe's Madside