Birthe's Madside

 

Nakkekam med rødbeder
4-6 personer
  • ca. ¾ kg nakkefilet
  • groftkværnet peber
  • 1 spsk fransk sennep
  • 1 tsk kommen
  • 1 tsk salt
  • 15 g margarine
  • 1½ dl rødvin
  • 1 dl vand
  • 250 g løg
  • ½ kg kogte rødbeder
  • 2 dl fløde
  • 2 tsk maizena
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • kartofler eller groft brød

Kødet gnides med peber, smøres med sennep og kommen og drysses med salt. Kødet brunes i en gryde i margarinen. Rødvin og vand tilsættes, og kødet småsteger ca. 20 min. Løgene skæres i kvarte, rødbederne i ret tykke skiver. Løg og rødbeder tilsættes, og det hele steger ca. ¾ time. Saucen jævnes med fløde og maizena og smages til med salt og peber.

Kilde: "Grove grønsager fra Brugsen"

 

 

Birthe's Madside