Birthe's Madside

 

Nakkekoteletter med hasselback-kartofler
  • 4 nakkekoteletter

  • salt

  • peber

  • 75 g smør

  • 4 lysegrønne tyrkiske peberfrugter

  • 8 kartofler

  • 1 spsk olie

  •  

  • Agurk i dressing:

  • 1 groft reven grøn agurk

  • salt

  • peber

  • 200 g kvark

  • 1 spsk olivenolie

Krydr agurkerne med salt og lad dem stå og trække i 15 minutter. Vrid dem helt fri for vand i et viskestykke og bland den i kvarken sammen med olie og peber.

Skræl kartoflerne og snit dem i skiver, men skær ikke igennem i bunden- kartoflen skal stadig hænge sammen . Pensl dem let med olie og drys dem med lidt groft salt. Bag dem i et ovnfast fad på næstnederste rille ved 200 grader i ca. 1 time.

Krydr koteletterne på begge sider og brun dem i smørret. Læg de hele peberfrugter på panden imellem koteletterne og lad dem stege med i 5 minutter på hver side, efter koteletterne er brunet. Server retten ledsaget af agurkerne i dressing.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside