Birthe's Madside

 

Napolitanske koteletter med rispillaw

  • 4 svinekoteletter

  • 4 skiver skinke

  • 2 løg

  • 1 fed hvidløg

  • 1 ds. flåede tomater

  • rasp

  • Tomatsovs:

  • 1 fint hakket løg

  • 1 fed hvidløg

  • 1 skive bacon

  • 1 spsk. paprika

  • lidt basilikum

  • 3 spsk. tomatpuré

  • 2 dl cremefraiche

  • salt, peberkværn

  • evt. 1 tsk. sukker

  • ¼ dl bouillon

  • Rispillaw:

  • 4 dl ris

  • 6 dl vand

  • 1 rødløg

  • 1 spsk. olie

Skinke, løg, hvidløg hakkes fint og svitses på panden, tilsæt de fintskårne flåede tomater, derefter rasp til tyk fars. Skær en lomme i koteletterne, sprøjt farsen i. Vendes i mel og steges i olivenolie 6-7 min. på hver side. Koteletterne lægges i et fad. Lav tomatsovs på panden.

Tomatsovs: Løg og bacon svitses, tilsæt paprika og basilikum, derefter tomatpuré og bouillon, koges ca. 10 min. tilsæt cremefraiche.

Rispillaw: Risene svitses i olien til de er blanke, tilsæt det finthakkede løg og vand, lad det koge op og skru ned til laveste blus, lad risen stå i 18 min. Risene slås løse med en gaffel tilsæt 1 tsk. salt.

Kilde: Lars Bo Christiansen

 

 

Birthe's Madside