Birthe's Madside

 

Orientalske svinekoteletter
4 personer
  • 4 svinekoteletter
  • peber
  • 3 spsk mel
  • salt
  • 1 æggeblomme
  • 50 g mandelflager
  • 40 g smør/margarine
  • 300 g syltede sure kirsebær (fra glas)
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk maizenamel
  • 4 cl cognac

Gnid koteletterne med peber. Bland mel og salt på en tallerken. Pisk æggeblomme på en anden tallerken. Læg mandelflagerne på en tredie. Vend først koteletterne i mel, derefter i æg og til sidst i mandlerne. Steg dem 5 min på hver side i smør på en pande. Læg koteletterne i et dybt fad og hold dem varme. Lad kirsebærrene dryppe godt af (gem saften) og varm dem derefter igennem på panden. Kom 3 spsk kirsebærsaft i en lille skål. Hæld resten på panden. Smag den evt. til med lidt sukker og jævn med maizenamelet, der er rørt ud i de 3 spsk salt. Hæld saucen ved koteletterne . Lun cognac'en f.eks. i en potageske og hæld den forsigtigt over koteletterne ved serveringen. Antænd den!

Kilde: Olga Nielsen

 

 

Birthe's Madside