Birthe's Madside

 

Orientalsk mørbrad
4-6 personer
  • 2 store mørbrad
  • 50 g smør eller margarine
  • 3-4 bananer
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk salvie eller rosmarin

Puds mørbraderne af for sener og kog dem i ganske lidt saltet vand. Skær kødet i 2 cm tykke skiver. Bank dem let og krydder dem med salt og salvie. Brun kødet i fedtstof på panden og læg det derefter over i et ovnfast fad. Skræl bananerne og flæk dem. Læg dem med den runde side opad mellem kødet. Pisk fløden halvstiv og bland karry i. Hæld det over mørbradstykkerne og bananerne. Sæt fadet i en meget varm ovn - 250 grader - i 15-20 minutter.

Server retten med løse ris og noget af det følgende tilbehør, krydderier og sovse.

Forslag til tilbehør:

Frisk strimlet peberfrugt

  • agurker
  • rosiner
  • syltede perleløg
  • mandarinstykker (dåse)
  • karry
  • paprika
  • kinesisk soya
  • chilisovs
  • chutney
  • kokosmel

Kilde: Claus Fischer

 

 

Birthe's Madside