Birthe's Madside

 

Orientalsk risret med svinekød
4-6 personer
  • Marinade til svinekød:
  • ½ dl olie, 45 gram
  • ½-1 tsk paprika evt. chili
  • ¼ tsk sort peber, stødt
  • 1 fed hvidløg
  • Marinade til rejer:
  • ¼ dl engelsk sovs
  • ¼ dl citronsaft
  • 1 knsp salt
  • 3 dråber Tabasco eller chilisovs
  • Desuden:
  • 400 g magert svinekød
  • 100 g rejer
  • 1 løg, 100 g
  • 1 peberfrugt, 150 g
  • 1 spsk olie, 14 g
  • 1 dåse tomatkoncentrat, 140 g
  • 1 ¼ dl vand
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk stødte nelliker
  • ½ tsk koriander
  • ¼ tsk peber, stødt
  • ½ tsk gurkemeje
  • 3 dl parboiled ris, 240 g
  • 200 g hvidkål, ca. 1/8 stk.
  • 1 spsk smør, 10 g
  • 100 g ærter
  • ¼ dåse ananas uden saft, 200 g
  • 25 g plantemargarine
  • Tilbehør:
  • 4 - 8 stk. grovflûtes
  1. Marinaden til svinekødet piskes sammen.
  2. Marinaden til rejerne piskes sammen.
  3. Svinekødet og rejerne kommes i hver deres marinaden og trækker i mindst 15 minutter.
  4. Løg og peberfrugt hakkes fint.
  5. Svitses i en gryde i olien til løgene er klare.
  6. Tomatpuré, vand, salt og krydderier tilsættes.
  7. Sovsen simrer under låg i ca. 20 minutter.
  8. Risene koges i letsaltet vand sammen med gurkemeje.
  9. Hvidkålen snittes i 2 - 3 cm. brede strimler.
  10. Ærterne koges i letsaltet vand.
  11. Hvidkålen svitses i smør.
  12. Ris, hvidkål, ærter, ananas i tern og rejer blandes sammen i et smurt, ildfast fad og stilles i ovnen i 25 minutter.
  13. Svinekødet brunes i margarinen, ca. 10 minutter og røres sammen med sovsen.
  14. Kødet i tomatsovsen serveres sammen med risblandingen og lune flûtes.

Kilde: Brian Rechnagel Sørensen

 

 

Birthe's Madside