Birthe's Madside

 

Ostindisk gryderet
ca. 3-4 portioner
  • ½ kg svinehalskam
  • 50 g smør/margarine
  • ¼ kg æbler
  • 2 løg
  • 1½ tsk karry
  • 1 knivspids paprika
  • 1 knivspids peber
  • 1½ tsk salt
  • 50 g rosiner
  • 4 dl vand
  • 1 dl fløde.
  • Meljævning:
  • 1 spsk mel
  • ½ dl vand.

Skær kødet i terninger ca. 1½x1½ cm. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i terninger. Pil løget og hak det groft. Brun smørret i en gryde. Skru ned til jævn varme og steg kødterningerne heri. Tilsæt æble, løg og karry og svits det med. Paprika, peber, salt, rosiner, vand og fløde tilsættes. Kog retten for svag varme ca. ½ time til kødet er mørt. Ryst mel og vand til en jævning. Rør jævningen i retten og lad den koge igennem et par minutter.

Serveres med løse ris. Endvidere hører der en masse andre ting til, som serveres i små skåle - det kan være rosiner, hakket persille, hakket løg, smuttede mandler, kapers, rå champignoner i skiver, bananer i skiver, hakket hårdkogt æg eller kokosmel.

 

 

Birthe's Madside