Birthe's Madside

 

Saltimboca med svinemørbrad
4 personer
  • 1 svinemørbrad, ca. 550 g

  • 1 pakke 170 g parmaskinke eller anden spegeskinke

  • 1 bundt frisk salvie eller 2 tsk. tørret

  • smør/margarine til stegning

  • 1 dl tør marsala eller hvidvin

  • 3 dl okse- eller hønsebouillon

  • saucejævner eller lidt majsstivelse udrørt med koldt vand

  • 40 g smør

  • salt

  • peber

  • Tilbehør:

  • pasta Eminente, f.eks. taglietelle

Afpuds mørbraden og dup den tør med køkkenrulle. Skær den i 12 skiver og tryk dem flade med hånden. Læg et stykke parmaskinke på hvert stykke og herpå 1-2 salvieblade. Hold dem fast med tandstikkere. Tørret salvie drysses på. Opvarm fedtstoffet på en pande og steg kødet ved jævn varme først 2 minutter med skinkesiden nedad og derpå 4 minutter på den anden side. Tag kødet af panden og kom marsala på. Kog halvdelen væk. Hæld bouillon saucen må ikke blive tyk. pisk smør i saucen, mens panden holdes væk fra varmen og smag til med salt og peber.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside