Birthe's Madside

 

Skinkegryde med ananas
4 personer

Skinkekødet kan udskiftes med kalkunkød hvorved det bliver en meget mager ret.

  • 500 g skært svinekød
  • 2 løg
  • 2 peberfrugter (gerne 1 rød og 1 grøn)
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2 dl vand
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 tsk tomatpure
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 lille dåse ananas (ca. 220 g)
  • salt og peber
  1. Skær kødet i ca. 1 cm tykke strimler.
  2. Pil og hak løgene. Skyl peberfrugterne, befri dem for stilk og kerner og skær dem i 1 cm tykke strimler.
  3. Bland bouillonterning, vand, sojasauce, tomatpure, ingefær og ½ dl af lagen fra ananasdåsen sammen i en gryde og lad det komme i kog.
  4. Kom kødstrimlerne og løg i gryden og lad det simre ved svag varme under låg i ca 15 minutter.
  5. Kom peberfrugtstrimlerne i gryden og lad dem koge med, til kødet er mørt - ca 5 minutter.
  6. Skær ananasringene i mindre stykker og kom dem i gryden.
  7. Smag til med salt og peber.

Serveres med kogt ris eller pasta.

 

 

Birthe's Madside