Birthe's Madside

 

Skinke i hø med grønsagsremoulade
  • ca. 5 kg udbenet let røget og let sprængt skinke
  • ca. 300 g gerne grønt, rent hø
  • 12 - 16 nelliker
  • 3 kviste timian eller 2 tsk tørret
  • 4 laurbærblade
  • 20 letknuste enebær
  • Grønsagsremoulade:
  • 6 æggeblommer
  • 6 dl god olie, f.eks. vindrueolie
  • 1 spsk lys dijonsennep
  • salt
  • peber
  • 2 store squash
  • 2 pæne selleri
  • 2 store gulerødder

Sæt ovnens termostat på 225° . Fjern sværen fra skinkens øverste fedtlag, og rids det resterende fedt i tern   2 * 2 cm. Pas på ikke at snitte ned i kødet. Stik nelliker i ridserne, og sæt så skinken i ovnen et kvarters tid, til den er gyldenbrun. Tag en gryde, som er stor nok til at rumme skinken og høet. Dæk bunden af gryden med halvdelen af høet og læg skinken ovenpå og tilsæt timian, laurbærblade og de knuste enebær. Dæk med resten af høet og kom kold vand i gryden så det dækker skinken helt. Nu skal skinken simre i omtrent en time for hvert kilo kød, den må endelig ikke koge rigtig, kun boble kanske svagt. Efter kogningen skal skinken køle af i lagen, evt. natten over. Mange vil nok undre sig over, hvad høet gør. Men det giver en god rund smag til den letrøgede skinke. Og så ser det flot ud ved serveringen.

Grønsagsremoulade: Man kan bruge ca. 1 kg færdig mayonnaise eller lave sin egen. Mayonnaisen skal ikke være for tyk, og bruger man en købt, kan den fortyndes lidt med piskefløde. Så renses grønsagerne, rives fint på et råkostjern og blandes i mayonnaisen. Det kan være nødvendigt at smage til med mere sennep og vineddike. Grønsagsremouladen skal være lys og lidt syrlig/frisk. Servér skinken på et fad på lidt af høet. Skær evt. nogle skiver af og anret ved skinken inden serveringen. Serv‚r grønsagsremouladen ved siden af.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside