Birthe's Madside

 

Skinkekoteletter "Cordon Bleu"
4 personer
  • 8 tynde svinekoteletter

  • 4 skiver skinke

  • 4 skiver ost

  • 4 skiver tomat

  • 1 løg

  • 125 g champignon

  • 1 tsk dijon sennep

  • salt

  • peber

  • Sauce:

  • 1 løg

  • 1 peberfrugt

  • 125 g champignon

  • 1 dåse flåede tomater

  • bouillon (evt. terning)

  • 1 tsk Balsamico eddike (kan udelades)

  • oregano

  • timian

  • salt

  • peber

  • olivenolie

  1. Koteletterne renses og parres to og to efter størrelse. Bankes flade med håndroden, smøres med et tyndt lag dijonsennep og krydres med salt og peber.

  2. 1 skive skinke, ost og tomat lægges mellem koteletterne, som samles og bankes forsigtigt sammen igen med håndroden, kan evt. samles i siden med kødpinde.

  3. Løg og champignon hakkes groft og switses på en pande i olivenolie. Tages til side, hvorefter koteletterne Brunes let på panden, og tages til side.

  4. Løg hakkes fint og klares i en gryde, peberfrugt befries for kerner og ribber og hakkes fint, champignon hakkes fint.

  5. Varm olivenolie i en gryde, klar løget heri og tilsæt peberfrugter og champignon. Svits det hele, tilsæt bouillon og lad det koge ind, tilsæt derefter de hakkede flåede tomater. lad simre i ca 20 minutter, hvorefter der smages til med oregano, timian, salt & peber samt Balsamico eddike.

  6. Saucen hældes i et ildfast fad, de stegte champignon og løg lægges over og koteletterne lægges på toppen.

  7. Steger færdig i 200° varm ovn, i ca 20-30 minutter afhængig af koteletternes tykkelse.

Serveres med ris eller frisk pasta, samt et godt brød, evt. et Ciabatta brød eller tilsvarende.

Kilde: Henrik Jagd

 

 

Birthe's Madside