Birthe's Madside

 

Skinkemignon m. Svampe
Skinke, champignon, hovedretter 3 personer
  • Bouillon:
  • 175 g gulerødder
  • 175 g persillerod
  • 75 g det grønne af 1 porre
  • 125 g knoldselleri
  • 1 l vand
  • 10 sorte peberkorn
  • 4 stilke frisk timian
  • 1 dl tør cherry
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g skinkemignon
  • Svampe:
  • 25 g smør
  • 100 g østershatte i lange strimler
  • 200 g champignoner i skiver
  • 125 g det hvide af 1 porre, i tynde ringe
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 50 g cheddar ost i tynde skiver
  • Pynt:
  • Brøndkarse.
  • Tilbehør:
  • Landbrød og dampede forårsløg.

Gratinering: Ca. 8 min ved 225°.

Bouillon: Skær grønsagerne i store stykker og kog dem i vand tilsat krydderier. Lad bouillonen koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Si bouillonen. Hæld ca. 4 dl tilbage i gryden. Tilsæt sherry og salt og bring den i kog. Kom skinkemignonen i, og kog den ved svag varme og under låg i ca. 15 min Vend kødet efter den halve tid. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 15 min.

Svampe: Lad smørret smelte i en dyb pande og svits svampe og porreringe heri i ca. 2 min Smag til med salt og pebr. Fordel svampeblandingen i et ovnfast fad (ca. 15 x25 cm) og læg herpå osten. Gratiner retten øverst i ovnen.

Ved serveringen: Skær kødet i tynde skiver og pynt med brøndkarse.

Tip: Brug resten af bouillonen til sauce eller suppe.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside