Birthe's Madside

 

Skinkemignon med koriander og gule ris
Hovedret, skinkekød 4 personer
  • 1 skinkemignon (350 g)
  • 1 spsk honning gerne Akaciehonning
  • 1 tsk tørret stødt koriander
  • Peber
  • 15 g smør til stegning
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vand
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 tsk majsstivelse
  • 1 spsk vand
  • 1½ tsk citronsaft
  • ½ ts salt
  • 3 dl løse ris
  • 4½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk gurkemeje
  • 1 dl rosiner
  • 100 g rejer
  • 100 g bønnespirer
  • Tilbehør:
  • Dampede broccolibuketter

Skinkemignonen smøres med honning, koriander og peber. Brunes i smør og drysses med salt. Vandet tilsættes og kødet snurrer under låg 15-20 min. Pakkes i alufolie og trækker 10 min. Bouillonen tilsættes. Majsstivelsen udrøres i vandet og røres i. Koges igennem og smages til med citronsaft, salt og peber. Risen koges med vand tilsat salt og gurkemeje 12 min Rosinerne vendes i. Trækker 6 min. Rejer og bønnespirer røres i. Trækker yderligere 6 min.

Tilberedningstid: 40 min heraf arbejdstid: 30 min

Energi pr. pers: 1960 kilojoule (470 kcal)

Energifordeling: Protein 30% - 35 g kulhydrat 57% - 66 g fedt 13% - 7 g

 

 

Birthe's Madside