Birthe's Madside

 

Skinkeruller med grov puré
Ca 4 personer
  • 4 skinkeschnitzler (ca. 600 g)

  • 1 rød peberfrugt

  • 3 tsk reven parmesan

  • 1 dl hakket persille (gem stilkene til puréen)

  • 3 dl bouillon (vand + terning)

  • 1 spsk majsstivelse opløst i vand

  • salt og peber

  • Grov puré:

  • 700 g kartofler (helst bagekartofler)

  • 500 g gulerødder

  • 300 g knoldselleri

  • persillestilkene

  • 5 spsk parmesan

  • salt og peber

  • lidt olie

Grov puré: Alle grøntsagerne hakkes i kogeklare stykker (ca. 1x1 cm) og koges i usaltet vand til de er meget møre. Vandet hældes fra og persillestilkene tages op og smides ud. Grøntsagerne moses groft med en gaffel mens olie og parmesan og krydderier tilsættes.

Rullerne: Peberfrugten flækkes og grilles i ovn til skindet er sortplettet over det hele (ca. 10-15 minutter). Peberfrugten afkøles under et viskestykke i omkring 5 min hvorefter skindet kan trækkes. Peberfrugten skæres i tynde strimler. Schnitzlerne bankes tynde med en kødhammer og drysses med parmesan. Peberstrimlerne og persillen fordeles på kødet, som derefter rulles sammen og lukkes med en kødnål el. lign. Rullerne brunes på alle sider i en gryde eller dyb pande/wok, og bouillon hældes ved. Koges under låg i få minutter. Man tager nu kødrullerne op og pakker dem i sølvfolie for at holde dem varme, mens majsjævning tilsættes til bouillonen, som smages til med salt og peber.

Servering: Rullerne serveres med bouillon-saucen og puréen til.

Kilde: Jakob Granild-Jensen

 

 

Birthe's Madside