Birthe's Madside

 

Skinkesteg
4 personer
  • 1 kg skinkesteg ridset i sværen
  • 600-800 g blandede vintergrønsager, f.eks. porre, løg, persillerod, pastinak, selleri, kålabi, rosmarin, laurbær, timian
  • 5 dl god bouillon (eller vand)
  • Sauce:
  • 5 dl god bouillon
  • 2 skalotteløg
  • 2 syrlige æbler, f.eks. belle de booskop
  • 2 grene rosmarin
  • 1 spsk dijonsennep
  • ¼ flaske hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • svinefedt (afskummet fra bouillonen) eller smør
  1. Gør grønsagerne i stand og skær dem derefter groft ud. Bland dem med krydderurtekviste, krydr med salt og peber og kom derefter grønsagerne i et ildfast fad. Hæld bouillon eller vand ved.
  2. Krydr stegen grundigt med salt i snitfladerne. Stik også lidt krydderurter ned mellem sværene. Læg stegen på grønsagerne med sværen nedad og steg 30 minutter i ovnen. Stegen vendes og steges derefter cirka 50 minutter ved 200 grader. Vend grønsagerne rundt et par gange undervejs og hæld lidt mere væske ved i løbet af stegetiden, således at væskestanden forbliver nogenlunde konstant.
  3. Lad stegen hvile i 15 minutter tildækket før tranchering. (Er sværen ikke helt sprød, kan den grilles et par minutter umiddelbart før trancheringen).
  4. Sigt i mellemtiden de cirka 5 dl væske fra grønsagerne og skum fedtet fra. Kom grønsagerne tilbage i bradepanden, stil ovnen på 250 grader og steg grønsagerne cirka 10 minutter. Lav saucen imens.
  5. Hak skalotteløgene fint og sautér dem i fedtstoffet til de er klare. Skær æblet i mindre stykker og kom det ved sammen med rosmarinen og sennep. Sautér lidt videre. Kom hvidvin på og kog ind til 1/2 dl. Kom bouillonen på og kog saucen igennem med piskefløde. Smag til med salt og peber.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside