Birthe's Madside

 

Skinkestrimler i orangesauce
Hovedret 4 personer
  • 500 g skinkekød i strimler
  • 1 l appelsin juice
  • 1 bouillonterning
  • 1 appelsin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 1/4 ml chilipulver
  • 5 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 14 3/4 ml maizena gryn

Skræl og skær gulerødder og pastinak i skiver. Hælp appelsin juice bouillonterning, saft af appelsin, og lidt revet skal samt presset hvidløgi en gryde. Bring væsken i kog, og løg kødet deribring atter væsken i kogog fjern evt. skum. Dæmp varmen, tilsæt 2 tsk. salt, ¼ tsk. peber samt chilipulveret. Lad kødet koge under låg ved svag til jævn varme i ca. 5 min. Læg gulerødderne ned til kødet, bring retten i kog, og lad den simre ca. 1 min. Tilsæt stavene af pastinak, bring atter saucen i kog. Jævn saucen med maizena udrørt i lidt koldt vand...

Tilberedningstid: Ca. 30 min...

Kilde: Ronni H. Hansen

 

 

Birthe's Madside