Birthe's Madside

 

Skinkestrimler m. Grønsagsris
Skinke, grøntsager, ris 4 personer
  • 25 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg (75g)
  • 400 g skinkestrimler
  • 2 dl vand
  • 1 hel kanel
  • ½ tørret hel ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 150 g creme cheese
  • Grønsagsris:
  • 6 dl grønsagsbouillon
  • 300 g løse ris
  • 200 g optøede ærter
  • 200 g squash i 1 cm tern

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og kød og svits det et kort øjeblik. Tilsæt vand, kanel, ingefær, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 10 min., til kødet er mørt. Tilsæt creme cheese og kog retten under omrøring i ca 2 min., til den er jævn. Tag de hele krydderier op, og smag til.

Grønsagsris: Bring bouillonen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt risene under omrøring. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min Tag gryden af varmen og lad risene trække i ca. 12 min. under låg. Vend ærter og squash i og lad det stå under låg i ca. 2 min.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside