Birthe's Madside

 

Stegte revelsben
Svinekød, salater, hovedretter 4 personer
  • 8 revelsben 125 g
  • 1 l vand
  • 2 laurbærblade
  • 100 g zittauerløg i både
  • 10 hele peberkorn
  • 1 tsk groft salt
  • Marinade til pensling:
  • 200 g purerede tomater
  • 2 spsk fintrevet zittauerløg
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt
  • Salat:
  • 125 g groftrevet icebergsalat
  • 75 g groftrever radicchiosalat
  • rød cikoriesalat
  • 300 g kogte kartofler i skiver

Tilbehør: Rød dressing og groft brød.

Stegetid: Ca. 20 min ved 225°.

Kom revelsben og vand i en gryde og bring det i kog. Skum suppen. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. 1½ time.

Marinade til pensling: Rør tomaterne sammen med løg, chilisauce og salt. Tag revelsbenene op af suppen og lad dem dryppe godt af. Pensl revelsbenene med marinade og læg dem på en bagerist med en bradepande under. Steg revelsbenene midt i ovnen. Vend dem efter ca. 10 min. Pensl igen med marinaden og steg dem færdige, ca. 10 min.(20 min. ialt). Server resten af marinaden til de stegte revelsben.

Salat: Anret de to slags salat og kartofler i en salatskål. Server rød dressing til.

Tip: Grill revelsbenene i ovn ca. 5 min på hver side (10 min ialt), eller på havegrill ca. 4 min på hver side (8 min ialt).

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside