Birthe's Madside

 

Svensk pølseret 3
4 personer
  • 3 dl finhakket løg
  • 40 g smør/margarine
  • 8 ufarvet knækpølser eller grillpølser
  • 1-2 tsk mild paprika
  • 1 kg kogt, kolde pillekartofler
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
  • 2-3 dl mælk
  • salt, friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde
  • finklippet purløg

Svits de finhakkede løg, indtil de er let gyldne og klare, i smør/margarine. Skær pølserne i let skrå skiver. Læg dem i gryden og lad dem svitse lidt med. Drys paprika over og bland det godt med pølser og løg. Skru ned for varmen. Skær kartoflerne i skiver og læg dem i gryden. Tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber. Bland det hele godt. Lad retten småsnurre 5 - 10 min. Tilsæt piskefløden og lad pølseretten småsnurre endnu 2 minutter. Smag retten til med salt og peber.

Pølseretten kan serveres i gryden eller anrettes i et dybt fad. Fintklippet purløg drysses over.

Kilde: Eva Hauschildt Sørensen

 

 

Birthe's Madside