Birthe's Madside

 

Svine gullasch
Kødretter 4 personer
  • 750 g skinkekød
  • 4 skiverrøget spæk
  • 2 mellemstore løg
  • 2 peberfrugter
  • 2 modne tomater
  • 4 kartofler
  • 2 tsk edelsüss paprika
  • 1½ dl bouillon (eller vand)
  • 1 dl hvidvin
  • ½ spsk merian
  • Salt

Skær spækket i tern og svits det i en gryde. Skær løget i ringe og svits dem let. Fisk løget og spæk op. Svits paprikaen (må ikke brune, så smager det bittert!.) Kom svinekødet ved i passende stykker og svits det under omrøring. Tag købet op. Skold og flå tomaterne. Skær dem i både. Befri peberfrugterne for stilk og frøstol og skær dem i strimler. Svits tomatstykkerne og peberfrugten, og hæld bouillonen (eller vand) ved. Kom så løgene, bacon'en og kødstykkerne ved. Hæld hvidvin over og lad gryden snurre en halv times tid. Skræl kartoflerne og skær dem i ret store terninger. Kom dem i gryden sammen med merianen. Smag til med salt og lad retten snurre endnu en halv times tid under låg.

Serveres rygende varm - med øl eller vin.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 06-03-1996.

 

 

Birthe's Madside