Birthe's Madside

 

Svinekam med flødekartofler
6 personer
  • 1,3 kg svinekam med sværd

  • salt

  • 8 dl vand

  • lidt saucejævner

  •  

  • Flødekartofler:

  • 600 g skrællede kartofler i skiver

  • 6 forårsløg

  • 2½ dl piskefløde

  • 25 g smør

  • salt

  • peber

  •  

  • Salat:

  • 1 romainesalat

  • 2 tomater i både

  • 2 spsk olie

  • 1½ spsk citronsaft

  • lidt salt

Rids sværden og gnid den med groft salt. Læg stegen i en bradepande og brun den 15 minutter ved 210 grader. Hæld vandet ved, skru ned til 190 grader og steg yderligere i 1 time.

Snit forårsløgene i stykker på ca. 1 cm. Læg et lag kartoffelskiver i et ovnfast fad, krydr let med salt og peber. Fordel smørklatter og slut med kartofler. Hæld fløden over og drys lidt salt på toppen. Sæt kartoflerne ned under stegen i ovnen, når stegen er brunet.

Snit salaten og bland den med tomaterne. Rør olie og citronsaft sammen og vend salaten heri. Drys med lidt salt. Hæld skyen i en lille gryde, jævn den let og smag til med salt og peber.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

Birthe's Madside