Birthe's Madside

 

Svinekam som vildsvin
  • 1 kg svinekam uden svær, men med lidt af fedtet tilbage.
  • Lage:
  • 1 flaske rødvin
  • 5 knuste enebær
  • 1 laurbærblad (knust)
  • 1 kvist timian
  • 5 - 6 knuste, sorte peberkorn
  • salt
  • piskefløde
  • ribsgelé

Kammen skal marineres i lagen natten over. Den skal stå koldt imens. Lagen skal helst dække, ellers må kødet vendes ind imellem. Kødet tages op, tørres af og brunes i en bradepande i ovnen et kvarter ved 225 grader. Drys med salt. Marinaden sies og koges lidt ind. Derefter skal den hældes ved kødet, der skal have en time ved 200 grader. Der dryppes flittigt. Skyen sies fra, koges ind med piskefløde og ribsgelé.

Serveres med kogte kartofler.

Kilde: Jan Dahl

 

 

Birthe's Madside