Birthe's Madside

 

Svinekoteletter som i midtfrankrig
Kødretter 4 personer
  • 1 hvidkålshoved ( 1½ kg )
  • 8 tykke svinekoteletter
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk olivenolie
  • 100 g løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 1 laurbærblad
  • 4 tsk reven parmesan
  • Salt - friskkværnet peber

Kålen snittes fint og koges i en gryde. Kålen er klar, når vandet har kogt fem minutter. Lad den dryppe af i en sigte. 2 spsk smør smeltes i en stor gryde. De hakkede løg svitses, men må ikke blive brune. Kålen tilsættes og krydres med salt og peber. Lad indholdet småsnurre i fem minutter eller til væden er ved at være fordampet, så hældes kålen over i en skål og sættes fra. Koteletterne krydres med salt og peber og steges gyldenbrune på en pande i resten af smørret. Sæt dem fra på en varm tallerken og kog panden af med hvidvin til halvdelen er fordampet. Læg en tredjedel af kålen i bunden af et dybt, ildfast fad. Ovenpå lægges fire koteletter, så et nyt læg kål og de fire sidste koteletter og endelig resten af kålen i et lag øverst. Fadet lukkes tæt med låg. Ovnen forvarmes ved 175°. Fløden bringes i kog i en lille gryde - den er klar til at blive hældt over kålen, når der er små bobler ved kanten. Top med laurbærbladet og lad retten småsnurre i ovnen en times tid. Til den tid tages låget af, laurbærbladet fjernes og parmesan og rasp drysses over. Grill retten til den har fået brun skorpe. Servér straks, f.esk. med kogte kartofler. Går selvfølgelig godt til vin.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 05-03-1996.

 

 

Birthe's Madside