Birthe's Madside

 

Svinemørbrad med svampe og pasta
Kødretter 4 personer
  • 1 stor mørbrad - 5 - 600 g; - økologisk smager af mest
  • Tynde baconskiver
  • 75 g smør
  • 250 g svampe - Kantareller, Karl Johanner eller Østershat
  • 250 g pasta
  • 1 bn bredbladet persille
  • 4 spsk piskefløde
  • Salt - friskkværnet peber

Afpuds mørbraden for spidser, sener og hinder. ( kødet kan bruges næste dag som hakkekød eller til pariserbøf. ) del mørbraden i fire. Tryk hver bøf let i hånden og læg et par skiver bacon om. Bind dem fast med bomuldstråd eller hold dem sammen med tandstikkere eller kødnåle. Smelt to tredjedele af smørret i en dyb kasserolle og brun bøfferne i to - tre minutter på hver side ved ca. 160°. Smag til med salt og peber. Lad bøfferne hvile, mens svampene svitses. Svits de rengjorte svampe i resten af smørret. Når svampenes saft bliver tyk, er de klar til fordeling over bøfferne. Bring et par kopper letsaltet vand i kog. Dyp persillen et haalvt minut og hiv den over i en skål vand med isterninger. Ryst vandet af efter et halvt minut. Dup yderligere persillen tør med køkkenrulle. Blend persillen med resten af smørret og piskefløden. Vend pastaen i persillecrémen og servér.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 05-03-1996.

 

 

Birthe's Madside