Birthe's Madside

 

Tile´ala Birgitta (mørbrad)
6 personer
  • 2 pakker helbladet spinat (á 250 g)
  • 400 g rejer
  • 900 g mørbrad
  • lidt salt og peber
  • Sovs:
  • 2 poser hollandaisesovs
  • 4 dl hønsebouillon
  • 4 dl creme fraiche
  • 3 tsk lys fransk sennup
  • 1 tsk basillikum
  • Til pynt:
  • 3 dl reven ost
  • lidt paprika
  • lidt rejer
  • Tilbehør:
  • løse ris
  1. Tø spinaten op i vand, lad det rande over, klem alt vand ud.
  2. Skær kødet i ca. 21/2 cm tykke skiver. Bank dem let, steg mørbrad i margarine i panden, ikke helt gennemstegt, salt og peber. Læg mørbrad på et fad, til de er afkølet.
  3. Tag sovsepulver i en gryde med det kolde bouillon (vand + terning). Kog op mens du pisker. Lad det blive fingervarmt, og rør creme fraiche, sennep, hvidløg og basillikum. Rør godt! Den bliver lidt tyndere.
  4. Bred spinaten ud i usmurt ovnsikker fad. Lig mørbraden og rejer ud (ha´ lidt rejer tilbage til pynt). Bred den lunkne sovs ud over og hæld reven ost.

Sæt den i ovnen ved 225° i ca. 20 - 25 minutter. Hæld lidt rejer og paprika over.

Kilde: Eva Hauschildt Sørensen

 

 

Birthe's Madside