Birthe's Madside

 

Tobbington
4 personer
  • ½ liter mælk

  • 3 spsk grødris

  • 1 æg

  • 15 g smør

  • ½ tsk salt

  • hvid peber

  •  

  • Fars:

  • ca. 400 g hakket kalv og flæsk

  • 2½ spsk mel

  • 2½ dl mælk

  • 1 fintrevet løg

  • 1½ tsk salt

  • peber

  •  

  • Desuden:

  • ca. 400 g grønsagsblanding, f.eks. gulerødder, porrer og rosenkål

Kog ris og mælk i en tykbundet gryde ¾ time, til grøden er jævn. Afkøl grøden og rør æg, smør salt og peber i.

Fars: Rør det hakkede kød med mel, mælk, løg, salt og peber. Farsen må gerne være ret lind. Læg i bunden af et smurt ovnfast fad de optøede grønsager. Læg farsen over, og fordel til sidst risengrøden over farsen. Sæt fadet i ovnen i ca. ¾ time ved 200 grader, til overfladen er gylden.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside