Birthe's Madside

 

Urtemarineret svinekam
12 personer
  • 2-2½ kg svinekam uden svær
  • smør
  • salt
  • bouillon
  • citrontimian
  • koriander
  • persille
  • Marinade:
  • 1 citron
  • ½ flaske tør hvidvin
  • 1 tsk peberkorn
  • 2 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 4-5 kviste persille
  • 2 kviste timian

Læg svinekammen i en kraftig plstikpose sammen med skiver af vasket citron, vin, snittet hvidløg og 2-3 spsk klippet friske urter. Læg posen i et fad i køleskabet 4-6 timer og vend posen et par gange. Afdryp stegen og læg den i en smurt bardepande. Brun den 20 minutter ved 225 grader, skru ned til 190-200 grader og drys salt på stegen. Tilsæt marinaden og 2-3 dl bouillon, steg ca 1 time og dryp stegen flere gange. Lad den hvile 20-30 minutter løst tildækket og drys friskklippede krydderurter på. Si stegeskyen og kog den ind til et par dl. Skær stegen i ret tynde skiver og hæld skyen over. Server med brød. S´vinekammen kan steges i forvejen, afkøles og lunes kort før serveringen et kvartets tid ved 160-170 grader.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside