Birthe's Madside

 

Vikingegryde 2
4-6 personer

Retten bliver bedst hvis den laves 1-2 dage i forvejen, cremefraice og fløde skal da først tilsættes efter opvarmning.

  • 1½ pund skinkekød i strimler

  • 1 hakket løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk karry

  • 1 spsk paprika

  • margarine (til svitsning af kød)

  • ¾ flaske tomatpuré (almindelig flaske med ca. 500 g )

  • lidt vand

  • salt og peber

  • lille bæger cremefraiche 38%

  • ¼ liter piskefløde

Kødet svitses sammen med karryen. Alle de øvrige ingredienser på nær cremefraiche og fløde ti1sættes, og retten simrer til kødet er mørt ( ca. ¾ time). Til sidst tilsættes cremefraiche og fløde og der varmes op til kogepunktet (må ikke koge!).

Serveres med ris eller pommes frites. Dryses eventuel med kokos eller rosiner og ananas.

Kilde: Variation fra Vinking Bøfhus i Aarhus

 

 

Birthe's Madside