Birthe's Madside

 

Vikingegryde (den fede!)
4-6 personer

Retten bliver bedst hvis den laves 1-2 dage i forvejen.

  • 1 pund skinkekød i strimler

  • 1 stort løg, hakket

  • 1 fed hvidløg

  • 1 spsk karry

  • 2 spsk paprika

  • 250 g margarine

  • 1 liter sødmælk

  • evt. ¼ liter piskefløde

  • salt og caynnepeber

  • 1-2 røde peberfrugter

Skæres i strimler og steges let i margarinen. Resten af margarinen smeltes - de hakkede løg og hvidløg kommes i. Melet røres i blandingen og der laves en opbagt sovs med mælk og piskefløde. Peberfrugt strimler og krydderier blandes i. Sovsen skal have en cremet konsistens. Kødet kommes i den færdige sovs.

Serveres med ris eller pommes frites. Dryses eventuel med kokos eller rosiner og ananas.

Kilde: Variation fra Vinking Bøfhus i Aarhus

 

 

Birthe's Madside