Birthe's Madside

 

Vild mørbrad med bønner og gratinerede kartofler
6 personer
  • Sauce:

  • Siet marinade

  • 2 finthakkede skalotteløg

  • 5 dl god kalvefond ( plejer at bruge alm. okse boullion )

  • 2 spsk smør

  • 50-100 g rouquefort el anden blåskimmelost, du kan også smage til med ribsgele

  • peber og evt. salt

  • Tilbehør:

  • Kartoffelterninger bagt møre i fløde med salt og peber serveret i små portionsforme

Marinaden blandes, og mørbradderne lægges heri i minds 8 timer, gerne 12 - 16 Vend dem af og til. Tag mørbradderne fra marinaden, og tør dem godt af. Brun dem i smør på alle sider i en dyb pande med låg, dæmp varmen, og steg dem under låg i 15 minutter. Tag kødet op, og pak det godt ind i staniol og viskestykker. Kom den siede marinade i stegesaften på panden, og kog ind med skalotteløgene til ⅓. Tilsæt fond og kog igennem. Jævn saucen med smør og rouquefort, eller smag til med ribsgele og jævn med maizena (suverænt, saucen bliver til ren kunst!)

Servering: Server kødet i skiver med saucen og tilbehøret. de friskkogte bønner vendes i smør med finthakkede skalotteløg, til de er gennemvarme.

Kilde: Brian Vang Olsen

 

 

Birthe's Madside