Birthe's Madside

 

Braiserede vagtler
4 personer Vildfugle - En ret nem og meget lækker ret
  • 8 vagtler
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 spsk Maizena oprørt i lidt vand
  • 100 g skovsvampe eller champignon
  • lidt smør
  • peber
  • 3. krydderi
  • 1 dl cremefraiche 9%
  • 1 håndfuld frisk persille
  • nogle blade frisk basilikum
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg

Vagtlerne renses for resterende fjer og skylles ud- og indvendig. Derefter forberedes fyldet. Persille, basilikum,løg, hvidløg, ½ hønsebouillonterning hakkes fint, gerne i food processor. Blandingen fyldes i vagtlerne. I en stegegryde varmes smør og olie. Vagtlerne brunes let på alle sider, hvidvinen, peber og 3.krydderi tilsættes. Der skrues ned for varmen og vagtlerne får lov at braissere i 40 minutter. 2 dl vand og den anden ½ hønsebouillonterning tilsættes. Der jævnes med Maizena oprørt i en smule vand. Svampene renses, skæres i mindre stykker og steges i nogle minutter i en smule smør. De tilsættes vagtlerne i saucen sammen med creme fraichen.rør godt rundt. Der koges yderligere i nogle minutter. Klar til servering.

Serveres med løskogte ris og salat.

Kilde: Erik Somer

 

 

Birthe's Madside