Birthe's Madside

 

Fasan catalaine
Fjerkræ, vildt 4 personer
  • 2 fasaner
  • 125 g smør
  • 1½ kg champignon
  • 1½ kg grønne vindruer
  • 1 kop god portvin
  • ½ l piskefløde
  • Rønnebærgelé
  • Salt, peber
  • 3/4 kg kastanier

Fasanerne rengøres, plukkes og krydres med salt og peber og steges i nøddebrunt smør i ca. 15 minutter, hvorpå de hele champignon steger med ca. 20 minutter. Eller til fasanerne er møre. Fasanerne tages op, parteres ud til 4 personer, og stykkerne holdes varme i et dybt serveringsfad. Fonden i stegegryden tilsættes de halverede og udstenede vindruer som simrer et øjeblik, og der tilæsttes portvin og piskefløde. Det hele koges langsomt ind, til saucen er jævn, hvorpå den hældes over fasanstykkerne, der serveres med ristede kastanier

Kilde: Det Ny Køkkenbiblotek

John Erik Hansen 23/12 1995

 

 

Birthe's Madside