Birthe's Madside

 

Fasangryde
Fjerkræ, Mikrobølge - Personer: 4
  • 2 Fasanhøner, i 4 stykker
  • 50 g Smør eller margarine
  • 1 Rødløg i skiver
  • 2 stilke bladselleri i skiver
  • 2 grønne æbler, uden kernehus
  • 25 g Hvedemel
  • 1½ dl Cider
  • 3 dl varm hønsebouillon
  • Salt & peber
  • 2 spsk Calvados
  • 2 spsk Piskefløde
  • 1 tsk priskhakket persille
  • Pynt:
  • 1 grønt æble uden kernehus, skåret i både
  • 1 spsk citronsaft
  • bladselleriblade
  • ½ rødløg skåret i 4 tynde både.

Brun fasanstykkerne i 25 g smør eller margarine på stegepande på komfuret eller i et forvarmet bruningsfad. Kom resten af fedtstoffet i en stor gryde til mikro-ovn og smelt det i 30 sek. på højste effekt. Tilsæt løg og bladselleri og svits i 3 min på højste effekt. Tilsæt æblet og svits i 1 min på højste effekt. Rør melet i og tilsæt derpå cider og varm bouillon lidt af gangen. Kog i 2-3 min på højste effekt. Rør rundt 2-3 gange under kogningen. Læg fasanstykkerne i gryden, smag til med krydderier. Kog under låg i 5 min. på højste effektog derefter i 30-35 min på middel effekt, til kødet er mørt. Rør calvados og piskefløde i. Server retten med drysset persille. Tag kernehuset ud af æblet, skær det i både og penls det med citronsaft. Stik bladselleri mellem æblebådene og arranger det langs kanten af hver tallerken sammen med løgbådene.

Kilde: Christian Phillip, 01 Feb 94

 

 

Birthe's Madside