Birthe's Madside

 

Fyldt kanin
  • 1 Grydeklar kanin
  • Peber
  • Salt
  • Fyld:
  • 125 g Ris (1 ½ dl)
  • 2 Løg
  • 2 ½ dl Bouillion
  • 150 g Kalvelever
  • 20 g Smør/margarine
  • 250 g Kantareller (fra dåse)
  • Salt
  • 75 g Stribet flæsk
  • 1 Bdt. persille
  • Desuden:
  • 3 Gulerødder
  • 2 ½ dl Bouillion
  • 2 Porre
  • 1 1/4 dl Rødvin
  • 1 Løg
  • Hvid peber
  • 3 spsk Svinefedt
  • Pynt:
  • Selleritop
  • Tyttebærkompot
  • 2 Æbler

Kog risene ca. 10 min. i bouillionen. Lad kantarellerne dryppe af - tag nogle stykker fra til pynt - skær resten i tynde skiver. Pil og hak løgene. Skær flæsket i terninger, der svitses på en pande. Kom smør ved og svits løgene heri. Tilsæt de skivede kantareller og lad dem stege ca. 5 min. sammen med kalveleveren, der er skåret i strimler. Drys med salt. Rør risene i og tilsæt derefter den hakkede persille. Gnid kaninen ind- og udvendigt med salt. Fordel fyldet i bugen og luk den til med nogle kødpinde. Skræl guleroden, rens porren og skær begge dele i skiver. Pil løget og skær det over.Brun grøntsagerne i svinefedet i en stegegryde. Læg kaninen i og brun den på begge sider. Hæld bouillon ved og tilsæt rødvinen lidt efter lidt. Drys med peber. Læg låg på og stil gryden i ovnen ved 220 grader i ca. en time. Tag gryden ud og anret kaninen på et fad. Passer stegeskyen gennem en sigte og server den til. Fadet pyntes med selleritop og de hele kantareller, der er varmet i lidt smør på en pande. Æblerne skæres i skiver og der lægges en skefuld tyttebærkompot (helst rårørte) oven på hver skive. Til den fyldte kanin serveres små kogte kartofler vendt i smør og fine grønne ærter.

Tips: Kaninen kan evt. trække i en blanding af kærnemælk og rødvin, men det er nu ikke strengt nødvendigt.

Kilde: Menu, Internationalt Madleksikon. Fyldt Kanin.

 

 

Birthe's Madside