Birthe's Madside

 

Hjortebøffer med sherrysauce
4 personer
  • 4 hjortebøffer
  • 30 g smør
  • ½ tsk salt
  • peber
  • 2½ dl oksebouillon
  • ½ dl tør sherry
  • 1½ dl fløde
  • 1½ tsk majsstivelse
  • 2 tsk friskhakket rosmarin eller
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk salt
  • peber
  • kartofler
  • Smørstegte tyttebær:
  • 300 g tyttebær
  • 15 g smør
  • 1 dl sukker(evt. 1½ dl)

Bøfferne brunes i smør, drysses med salt og peber og steges 2-3 min på hver side. Bøfferne tages af panden. Panden koges af med bouillon og sherry. Fløden røres med majsstivelse og røres i. Koges igennem. Smages til med rosmarin.

Smørstegte tyttebær: Tyttebærrene svitses på panden i smør til de begynder at blive bløde (10-15 min.). Tilsættes sukker og varmes igennem, til det er karamelliseret. 15 gram smør

 

 

Birthe's Madside