Birthe's Madside

 

Kaningryde med svesker, æbler og nødder
4 portioner
  • 4 skiver røget bacon i strimler
  • 50 g svesker uden sten
  • 8 stk. kaninkød a 100 g
  • 2 småløg skåret i kvarter
  • 2 spsk hele sennepskorn
  • 4½ dl varm hønsebouillon
  • 4 stilke bladselleri i skiver
  • 1 tsk friskhakket timian
  • 3 spsk youghurt naturel el. fløde
  • 2 spsk mel
  • 1 rødt æble skåret i både
  • reven skal af 1 citron
  • salt & friskkværnet peber
  • 25 g grofthakkede valnødder
  • Pynt:
  • persille

Læg baconskiverne i en skål og svits 2 ½ - 3 min. på højste effekt. Rør rundt 1 gang. Tag baconstykkerne op og læg dem til side. Kom løg og bladselleri i skålen. Kog under låg i 3 min. på højste effekt. Bland melet med salt og peber og vend kaninstykkerne heri. Tilsæt kød, bouillon, reven citronskal og citronsaft til grønsagerne og kog i 5 min. på højste effekt. Rør rundt efter 3 min. Tilsæt svesker, sennep og tiamian. Rør rundt og kog i 20 min. på middel effekt. Tilsæt bacon, æbler og nødder. Kog under låg i 5 min. på middel effekt. Rør yoghurt el. fløde i, læg låg på og lad retten stå 5 min. Server drysset med frikhakket persille.

Kilde: Christian Phillip 2:230/87.19 Sun 30 Jan 94

 

 

Birthe's Madside