Birthe's Madside

 

Kanin i kål
4-5 personer

Kan serveres efter 1 time og 30 min. heraf arbejdstid 30 min. Egnet til frysning.

  • 1-2 stk kanin (1 kg)
  • 1 spsk mel
  • 4 spsk olie
  • 1 savoykål
  • 2 løg
  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk rosmarin
  • ½ fl. hvidvin
  • 3 dl bouillon eller vand
  • tilpas med salt og peber

Partér kaninen ved at skære forben og bagben fra kroppen, del bagbenene i 2 ved at skære igennem ved knæleddet. Del ryggen over på tværs i 2-3 stykker. Vend stykkerne mel blandet med salt og peber og brun dem i 3 spsk olie. Skær stokken af savoykålen og del den i blade. Blancher dem i en stor gryde med vand i ca. 2-3 min. Tag dem op med en hulske, skær løgene i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Bland løg og kartoffelskiver med rosmarin Krydr med salt og peber. Smør et ildfast fad med 1 spsk olie, læg halvdelen af kålen i, drys med salt og peber, tilsæt løg-kartoffel-blandingen og læg kaninen i til sidst. Dæk derefter med resten af kålen. Hæld hvidvin og bouillon eller vand ved. Dæk fadet tæt, evt. med sølvfolie, og sæt det i oven ved 200 grader ca. 1 time, til kartoflerne er møre og kødet stegt færdigt.

Tips: Kanin kan erstattes af svine - eller lammekoteletter.

Kilde: Kim Kronborg

 

 

Birthe's Madside