Birthe's Madside

 

Kaninpostej
Portioner: 6
  • 1 Kanin
  • 1 Kaninlever
  • Salt
  • 1 Knivspids cayennepeber
  • Hvid peber
  • Paprika
  • 2 ½ dl Cognac
  • Timian
  • 3 Skalotteløg
  • 1 Æg
  • 1 Fed hvidløg
  • 200 g Spæk
  • 1 Skive franskbrød
  • 1 Laurbærblad
  • 1 1/4 dl Mælk
  • Frisk timian
  • 250 g Hakket kalvekød

Skær kaninfileterne fra rygbenet, gnid dem med salt og peber og læg den i en lille skål. Hæld cognac over og lad dem trække i ca. 1 ½ time. Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Læg franskbrødet i en stor skål, hæld den lunkne mælk over og lad det trække 15 minutter. Tryk mælken af og rør franskbrødet med løgene. Resten af kaninkødet skæres fra benene og i mindre stykker. Kaninleveren skylles, tørres og skæres i kvarter. Mal begge dele en gang gennem kødmaskinen ned i skålen med løgene. Rør kalvekødet i og drys med salt, peber, cayennepeber, paprikar og timian. Tag fileterne op af marinaden og lad dem dryppe af. Tilsæt marinaden og ægget til farsen og rør den godt sammen. En postejform beklædes på bund og sider med spæk og havldelen af farsen fordeles. Læg fileterne ovenpå og resten af farsen over. De resterende spækskiver lægges over og det hele trykkes godt sammen . Øverst lægges lauerbærbladet og en lille kvist timian. Kaninpostejen bages i vandbad i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time og 20 minutter. Fint til natmad med flüte eller friskbagt landbrød.

Kilde: Menu, Internationalt Madleksikon. Kaninpostej.

 

 

Birthe's Madside