Birthe's Madside

 

Onkel Svens fasan (fasan sauté)

Dette er en anderledes smagende vildtret inspireret af en kalkunret. Opskriften er nem og har lavt fedtindhold og retten kan stå færdig på under en time.

  • 1 fasankok
  • 1 stort løg
  • 1 lille bakke champignoner
  • 2 tomater
  • 1 dl vand
  • 125 g parboiled ris
  • ½ l vand
  • olivenolie
  • syrnet fløde
  • rosenpeber
  • salt/seltin

Den flåede fasan parteres således: Brystkødet skæres fra skroget og strimles op i stykker på størrelse med en lillefinger. Det bløde kød på benene ligeså. Resten puttes i en plastpose og bruges som lokkemad for en generende husmår, eller der kan koges en fond af skrog, ben og urter. Så har man et virkeligt godt fundament til næste gang, der står fasan på menuen. Grønsagerne klargøres. Løg og tomater skæres i både og champignoner kløves. Risene sættes over i en gryde med vand. Lidt olivenolie hældes i og de koges og trækker som normalt. En sautepande eller en wok sættes over med lidt olivenolie. Når den er godt varm kommes kødstykkerne i og svitses og vendes hyppigt, til de begynder at brune. Så kommes løgbådene i og svitses. Når de ser gode ud, er det champignonernes tur og til sidst tomaternes. Hver grønsag skal nyde godt af pandens varme, inden næste ingrediens puttes i. Pas på det ikke brænder på. Regulér varmen, men sæt den ikke for langt ned. 1 dl vand hældes ved. Rosenpeberet knuses i en morter og drysses over. En god klat syrnet fløde kommes på, og der røres atter godt rundt. Læg låg på og lad retten stå og snurre 10 min. Smag til med salt.

Servering: Som tilbehør foreslår Svend Warming letkogte bønner og tyttebærsyltetøj. De løse ris friskes op med lidt paprikadrys. Til retten drikkes koldt vand, let afkølet rødvin eller ... kølig retsina.

Kilde: Skovfoged Sven Warming

 

 

Birthe's Madside