Birthe's Madside

 

Ovnstegt hjorteryg med svampesovs
6 personer
  • 1½ kg hjorteryg
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 20 g smør
  • 1 dl rødvin
  • 4 dl vand
  • 1½ dl fløde
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 tsk majsstivelse
  • 15 g smør
  • 1 tsk ribsgelé
  • ¾ tsk salt
  • peber
  • 150 g champignon
  • Tilbehør:
  • kartofler
  • bønner

Hjorteryggen gnides med salt og peber. Lægges i en bradepande. Smørklatter lægges over. Brunes 15 min ved 225°. Rødvin og vand tilsættes. Steger videre ved 160° i ca. 40 min. Kødet trækker under alu-folie ca. 15 min. Skyen sies og varmes op. Majsstivelse udrøres i fløde og creme fraiche, og tilsættes den varme sky. Smør røres i. Koges igennem 1-2 min. Smages til med salt, peber og ribsgelé, tilsættes evt. kulør. Champignonerne skæres i kvarte og svitses på en tør pande. Champignonerne kommes i saucen.

 

 

Birthe's Madside