Birthe's Madside

 

Fyldt svinemave

Dette er Helmut Kohl's livret, som mange af verdens statsoverhoveder har været tvangsindlagt til at smage ved politiske topmøder i Tyskland.

  • 1 stk svinemave

  • salt

  • 30 g smør

  • Fyld:

  • 1½ kg svinekød, nakke og skulder

  • 1½ kg blancherede kartofler

  • 1½ kg hakket svinekød, eller medisterpølsefars

  • Krydderiblanding:

  • 2-3 spsk salt

  • ½ tsk peber

  • ½ tsk muskat

  • 1 tsk merian

  • ½ tsk koriander

  • ½ tsk stødte nelliker

  • ½ tsk timian

  • ½ tsk stødt kardemomme

  • ½ tsk tørret basilikum

  • lidt laurbærblad, stødt

  • 50 g løg, skåret i små tern

  1. Kødet skæres i grove tern. Kartoflerne skrælles og skæres i ca. 1 cm tykke tern. Kød, kartofler og hakkekød blandes og smages til med krydderiblanding.

  2. Svinemaven vaskes grundigt under rindende koldt vand og duppes tør med køkkenrulle. De 2 udgange bindes fast med køkkengarn. Gennem den 3. udgang fyldes svinemaven, og åbningen bindes ligeledes fast til. (Svinemaven må ikke stoppes for hårdt, for ikke at gå i stykker).

  3. Rigeligt saltvand bringes i kog og varmen reduceres. Svinemaven lægges i vandet og simrer ved svag varme i 3 timer, den må endelig ikke koge.

  4. Svinemaven tages op af vandet og drypper af. Først ved bordet skæres den i skiver og serveres med kartoffelmos og sauerkraut.

  5. Man kan også brune den kogte svinemave i smør i en stegeso, som stilles i ovnen i en 200 grader forvarmet ovn, så den bliver sprød. Dertil serveres frisk, groft landbrød eller kartofler og Weinkraut samt vin.

Kilde: Helmut Kohl: Kulinarische Reise

 

 

Birthe's Madside