Birthe's Madside

 

Gråfinker fra Sjælland
6 personer
  • 500 g svinehjerte

  • 500 g svinelever

  • 2 løg

  • 4 laurbærblade

  • ½ tsk kardemomme

  • 1 tsk salt

  • ¼ tsk peber

  • ½ spsk timian

  • 3½ dl suppe

  • 100 g fedtegrever

  • 1 æble

Hjerte og lever skæres i skiver og løgene hakkes. Kommes i en gryde sammen med krydderier og dækkes med koldt vand. Indmaden koges mør i ca. 40 min. Suppen hældes fra og gemmes. Indmaden hakkes fint i foodprocessor. Æblet skæres i små tern. Indmad, suppe, æble og fedtegrever kommes i en gryde og småsimrer under omrøring i ca. 5 min.

Servering: Retten serveres rygende varm med kogte kartofler, et par skiver groft rugbrød og syltede rødbeder. Et godt glas mørkt øl smager fortrinligt til denne ret.

Kilde: Superbrugsen - Frank Larsen

 

 

Birthe's Madside