Birthe's Madside

 

Grå finker (plukkemad)

En Vestsjællandsk specialitet lige efter slagtningen - og det smager godt året rundt.

  • 1½ kg nøgleben (kan undlades)

  • 4 svinehjerter/4 kg svinelever

  • 2 nyrer

  • 1 tunge

  • 1½ kg sure madæbler

  • ½ kg fersk spæk

  • 4 laurbærblade

  • 1 kvist timian

  • 2 store løg

Alt kødet koges i ca. 2 l vand med laurbærbladene, timian og salt i ca. 2 timer. Kødet hakkes derefter på et bræt temmelig groft sammen med æblerne og løgene. Suppen fra kødet jævnes med mel til en ret tyk sauce hvori det hakkede kød, æbler og løg kommes i. Til sidst laves fedtegrever smeltet af det ferske spæk og kommes i. Det hele smages til med salt og serveres.

Kilde: Kirsten Larsen

 

 

Birthe's Madside