Birthe's Madside

 

Helstegt kalvelever 2
4 personer
  • 1 stk kalvelever på ca. 600 g, ca. 3 cm tykt

  • 3 fed hvidløg

  • 3-4 stilke persille

  • 2-3 blade frisk salvie

  • salt

  • peber

  • 25 g smør

  • Sauce:

  • 1 dl vand

  • 1 dl tør hvidvin

  • 1 dl piskefløde

  • Pynt:

  • fintreven citronskal

  • hakket persille

Træk de tynde hinder af leveren, det er nemmest at bruge fingrene. Pil hvidløgene og skær dem i skiver. Del persillen i små buketter og klip salvien i små stykker, tørret salvie kan også bruges, men kun knapt 1 tsk. Skær med en lille spids kniv små lommer i leveren. Forsyn halvdelen af lommerne med persille og salvie, resten med hvidløgsskiver. Gnid leveren med salt og peber, og brun den i en gryde i smørret. Dæmp varmen og steg leveren sagte under låg i ca. 10 minutter på hver side, så den er ganske svagt rosa i midten. Tag leveren op og lad den trække indpakket i alufolie, mens saucen laves.

Spæd stegeskyen med rødvin og vand, og lad det koge ind til ca. det halve. Kom piskefløde i og smag til med salt og peber.

Skær leveren i tynde skiver og anret dem med citronskal og persille.

Kilde: Jyllandsposten, 15 feb 1996

 

 

Birthe's Madside