Birthe's Madside

 

Kalvelever med champignonfyld
4 personer
  • 750 g kalvelever i et stykke

  • salt

  • peber

  • 1 bundt persille

  • 3 skalotteløg

  • 4 tynde skiver bacon

  • 75 g smør

  • 2½ dl piskefløde

  • 200 g friske champignoner

  • 100 g haricots verts

  • 4 kartofler

  • 1 spsk sesamfrø

Skræl kartoflerne og læg dem i et ovnfast fad. Pensl dem let med olie og drys dem med sesamfrø over. Bag dem på næstnederste rille ved 200 grader i 50 minutter. Træk hinderne af leveren og lav et snit i midten. Fjern sener og årer og krydr med salt og peber. Hak løg og persille og bland det. Rul det ind i leveren, bind bacon om og hold fast med bomuldstråd. Brun leveren grundigt i smørret ved middel varme, hæld fløden over og lad den simre ganske svagt i 15 minutter. Vend den en enkelt gang. Tag leveren op og hold den varm. Kog champignoner i saucen i 3-4 minutter, og smag saucen til med salt og peber. Blancher bønnerne i letsaltet vand i 5 minutter og servér retten straks.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside