Birthe's Madside

 

Kalvenyre
  • 1 kalvenyre

  • olivenolie

  • ½ hvidkål

  • 2 store løg

  • 1 spsk smør

  • 1 par fed hvidløg

  • 2 skiver bacon

  • 1 stang kanel

  • 2 danske æbler

  • salt og peber

Bed slagteren om at istandgøre nyren. Skær nyren i små stykker og krydr med salt og peber. Kom olivenolie på panden og lad det blive meget varmt. Sving nyrerne i olien i 5-6 minutter ved stærk varme. De skal føles spændstige. Kom dem op i en sigte.

Kålen snittes fint, løgene hakke og bacon skæres i skiver. Smørret smeltes og bacon, løg, hvidløg og kanel kommes i og brunes. Kålen tilsættes, det krydres med salt og peber og dækkes kvart med vand. Det simrer - uden låg - 15 minutter. Æblerne skæres i både - med skræl på - og de kommes ved. Det hele simrer i 10 minutter mere og smages til med den sennep, man bedst kan lide.

Servering: Kålen serveres til nyrerne.

Kilde: Søren Gericke

 

 

Birthe's Madside