Birthe's Madside

 

Oksehjertegullasch med tomat og hvidløg

  • 1 stk oksehjerte ca. 750 g

  • 50 g margarine

  • 3 løg

  • salt

  • peber

  • 70 g koncentreret tomatpuré

  • 1 l oksebouillon

  • 2 spsk mel

  • 1½ dl vand

  • 2 spsk cremefraiche 38%

  • hakket persille

  • Tilbehør:

  • nykogte båndpasta

Skær hjerterne i pæne terninger, skyl dem godt og tør dem tørre i køkkenrulle. Varm margarinen op og brun terningerne ad nogle gange (kommer du alt kødet i på en gang, vil temperaturen gå af margarinen og kødet bliver ikke brunt men koger). Tag kødet op. Pil løgene, del dem i store terninger og rist dem let i fedtstoffet. Kom kødet tilbage i gryden og krydr med salt og rigeligt peber. Rør tomatpuréen i, hæld bouillon på og bring det i kog. Læg låg på og lad det simre 1 time og 20 minutter. Rør mel og vand til en jævning og jævn gullaschen. Rund af med cremefraichen. Kog pasta efter anvisning på pakken. Server gullaschen drysset med persille og giv pasta til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside