Birthe's Madside

 

Sprængt Foie Gras med rødløgskompot
6-8 personer

Serveret for Prins Joachim & Prinsesse Alexandra under deres grønlandsophold 1997.

  • 1 kg foie gras

  • 1 l vand

  • 200 g salt

  • 50 g sukker

  • vand, peber og evt. anis

  • Rødløgskompot:

  • 1 kg rødløg

  • 1 fl. rødvin

  • 150 g ahornsirup

  • lidt sennepsfrø

  • salt

  • peber

Foie grasen renses for blodårer, men skal være i så store stykker som muligt. Vand, salt og sukker koges op og nedkøles. Foie grasen bindes i et fint klæde og lægges i saltlagen 2 á 3 døgn. Pocheres i vand med peber og evt. anis i 5-8 minutter, nedkøles (skal være helt kold før servering).

Rødløgskompot: Rødvin og sirup koges op, løgene tilsættes og koges møre, løgene tages op, vinen reduceres til ¼ med sennepsfrø og nedkøles, blades med løgene og tilsmages med salt og peber.

Kilde: Jyllands-Posten 17/8 1997, Inger-Lise Klausen - Thomas Broch

 

 

Birthe's Madside